Картината на Банкси Момиче с балон“ e световно известна и

...
 Картината на Банкси Момиче с балон“ e световно известна и
Коментари Харесай

Откраднаха известна картина на Банкси от галерия в Лондон

 

Картината на Банкси „ Момиче с балон “ e международно известна и доста търсена. Често се трансформира в тематика на полемики и провокации. Сега тя беше открадната от централната лондонска художествена изложба, събщи английската полиция.

След кражбата с щурм е почнало бързо следствие, заяви Би Би Си.

Извършителите били бързо арестувани. Установено е, че това са 47-годишният Лари Фрейзър и 53-годишният Джеймс Лав. Тя избягали с картината в неделя вечерта.

 Проф. Рачев: Неделя и понеделник ще са най-студените дни, тук-там ще е 5 градуса Тази сутрин 2 мин. Проф. Рачев: Неделя и понеделник ще са най-студените дни, тук-там ще е 5 градуса  „ Отново в час “ с BILLA: Всичко належащо за образователната година на едно място Съдържание от партньори 2 мин. „ Отново в час “ с BILLA: Всичко належащо за образователната година на едно място  Над 100 кг: Ето го рекордното злато, арестувано на „ Капитан Андреево “ България 2 мин. Над 100 кг: Ето го рекордното злато, арестувано на „ Капитан Андреево “  Президентът Румен Радев хвърча на изтребител F-16 (ВИДЕО) България 3 мин. Президентът Румен Радев хвърча на изтребител F-16 (ВИДЕО)  Ще нарастнат ли шофьорските курсове? Тази сутрин 2 мин. Ще нарастнат ли шофьорските курсове?  Между тапицерията и покрива на кабината: Хванаха валута за хиляди в камион на „ Калотина “ Тази сутрин 2 мин. Между тапицерията и покрива на кабината: Хванаха валута за хиляди в камион на „ Калотина “  Специално за bTV от Монте Карло: Говори Григор Димитров (СНИМКИ) България 3 мин. Специално за bTV от Монте Карло: Говори Григор Димитров (СНИМКИ)  Жълт код за интензивни превалявания с гръмотевици в петък България 3 мин. Жълт код за интензивни превалявания с гръмотевици в петък  Проф. Рачев: Неделя и понеделник ще са най-студените дни, тук-там ще е 5 градуса Тази сутрин 2 мин. Проф. Рачев: Неделя и понеделник ще са най-студените дни, тук-там ще е 5 градуса  „ Отново в час “ с BILLA: Всичко належащо за образователната година на едно място Съдържание от партньори 2 мин. „ Отново в час “ с BILLA: Всичко належащо за образователната година на едно място  Над 100 кг: Ето го рекордното злато, арестувано на „ Капитан Андреево “ България 2 мин. Над 100 кг: Ето го рекордното злато, арестувано на „ Капитан Андреево “  Президентът Румен Радев хвърча на изтребител F-16 (ВИДЕО) България 3 мин. Президентът Румен Радев хвърча на изтребител F-16 (ВИДЕО)  Ще нарастнат ли шофьорските курсове? Тази сутрин 2 мин. Ще нарастнат ли шофьорските курсове?  Между тапицерията и покрива на кабината: Хванаха валута за хиляди в камион на „ Калотина “ Тази сутрин 2 мин. Между тапицерията и покрива на кабината: Хванаха валута за хиляди в камион на „ Калотина “  Специално за bTV от Монте Карло: Говори Григор Димитров (СНИМКИ) България 3 мин. Специално за bTV от Монте Карло: Говори Григор Димитров (СНИМКИ)  Жълт код за интензивни превалявания с гръмотевици в петък България 3 мин. Жълт код за интензивни превалявания с гръмотевици в петък

Полицията е съумяла да я върне в галерията.

Деветият от серията е на маймуна, която освобождава други животни

Двамата обвинени за кражбата са получили обвинявания и са освободени условно. Следващото правосъдно съвещание е планувано за 9 октомври.

Банкси е считан за най-скъпия актуален художник. Творбите му се продават за милиони, в това число „ Момиче с балон “. Копие на претекста донесе към 1,2 милиона евро на търг през 2018 година

Но в авансово плануван ход творбата беше нарязана на ленти незабавно след търга от шредер, който беше инсталиран неусетно в рамката.

Снимка: banksyexplained.com

Въпреки това шумът към Банкси е толкоз огромен, а новата версия на картината, наричана „ Любовта е в кофата “, беше продадена на търг няколко години по-късно за неведнъж по-голяма сума - еквивалента на повече от 20 милиона евро.

В обществените мрежи се появиха теории за смисъла на творбите на художника

„ Този ​​нежен дребен човек има съвсем прочувствено обръщение. Tо те хваща незабавно. “Момичето с балон ” е един от най-известните облици на Банкси ”. Картината изобразява малко дете, което протяга ръка към червен балон във формата на сърце, което обаче не може да бъде хванато. Косата и роклята на момичето се развяват от мощен ентусиазъм напразно. Не е ясно дали то съзнателно е пуснало балона, събуждайки обаятелен облик на детска независимост, или инцидентно е изгубило хватката си от висящата шнур и гледа обезверено по какъв начин балонът се изплъзва “, са мненията през годините са картината.

Според интерпретациите творбата въплъщава както детската непорочност, по този начин и смисъла на запазването на вярата даже в най-мрачните времена.

Продължи да четеш  
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР